Kampactiviteiten.nl

Download hier de pdf versie van de uitwerking.

Black Jack

 

Blak jack is een kaartspel dat veel in casino's wordt gespeeld. De deelnemer probeert zo dicht mogelijk bij de 21 punten uit te komen zonder hier overheen te gaan.

 

 

Materiaal:

  • Speelkaarten

 

Aantal teams: 

Aantal spelers per team:

Tijdsduur:

 

Doel: 21 punten halen

 

Voorbereiding:

Leg de kaartspellen op een tafel klaar. Vraag iemand van de leiding die het spel kent om er als spelleider bij te gaan zitten.

 

Omschrijving:

De deelnemers leggen hun inzet voor zich op tafel. De spelleider deelt twee kaarten per deelnemer open uit en legt 2 gesloten kaarten voor zich zelf neer. De spelleider kijkt voor dat er meer kaarten worden uitgedeeld welke kaarten hij/zij heeft. Als de deelnemers of spelleider een aas en een plaatje/10 als eerste uitgedeeld krijgt heeft hij/zij Black Jack en wint 4x zijn inzet. Als de spelleider black jack heeft dan heeft iedereen gelijk verloren. De deelnemers mogen nu om de kiezen of ze nog een kaart willen of dat ze stoppen. Ze  proberen zo dicht mogelijk bij de 21 uit te komen, maar niet er boven. Kom je boven de 21 punten uit dan verlies je. De plaatjes tellen voor 10, de aas voor 1 of 11 en de andere karten voor wat er op staat. Als alle deelnemers gestopt zijn draait de spelleider zijn/haar kaarten om. Als de spelleider onder de 14 punten zit moet hij/zij nog een kaart nemen zit de spel leider boven de 14 punten dan moet hij/zij stoppen. Alle deelnemers die meer punten hebben dan de spel leider krijgen 2x hun inzet.

Alle deelnemers die minder punten hebben dan de spel leider of meer dan 21 punten hebben verloren en verliezen hun inzet.