Kampactiviteiten.nl

Blind tennis

 

Blind tennis is een tennisspel voor jong en oud. De deelnemers spelen een dubbel tegen elkaar zonder dat ze de andere kant van het veld kunnen zien. een goed reactie vermogen is een vereiste.

 

 

Materiaal:

 

 

Aantal teams: 2

Aantal spelers per team: 2

Tijdsduur: +/- 10 min


Doel: tegenstander fout laten slaan

 

Voorbereiding:

Hang een zeil of laken over een net heen of maak iets waar je het over heen kan hangen. Zorg er voor dat de teams elkaar niet kunnen zien. Als je geen tennis baan of volleybal veld met lijnen tot je beschikking hebt, maak dan met afzetlint een veld van 5x10M aan beide kanten van het net. Leg een aantal tennisballen en als de deelnemers zelf geen rackets hebben rackets klaar.

 

Omschrijving:

Verdeel de deelnemers in 2 groepen. Er hangt in het midden van het veld een zeil/laken over het net zodat beide teams elkaar niet kunnen zien. Om de beurt spelen de teams de bal onderhands in het spel. De bal moet rechtstreekst over het net heen gespeeld worden en mag maximaal 1 keer op jou helft stuiteren. Als de bal 2 keer stuitert of buiten de lijnen gespeeld wordt heb je het punt verloren. Het team dat als eerste 10 punten scoort wint.

 

Variatie

  • Bij veel deelnemers kan er een groter veld worden gemaakt en 4vs4 gespeeld worden.

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.