Kampactiviteiten.nl

Dierengeluiden spel


Het dierengeluiden spel is een bosspel geschrikt voor (jonge) kinderen, waarbij de deelnemers opzoek gaan naar verschillende "exotische" dieren die zich hebben verstopt in het bos. Door de geluiden te volgen die de dieren maken proberen de deelnemers er achter te komen waar de dieren zich bevinden.

 

 

Materiaal:

  • Aftekenkaart kaart met de dierennamen

 

Aantal teams: 4+

Aantal spelers per team: 2-6

Tijdsduur: +/- 60 min

 

Doel: zo snel mogelijk alle dieren vinden

 

Voorbereiding:

Zorg er voor dat het speelveld duidelijk gemarkeerd is zodat de deelnemers niet buiten het speelveld kunnen komen. Maak kaartjes met daarop de dieren die gevonden kunnen worden in het bos en print deze uit. Een aantal leiding of oudere deelnemers (dieren) verstoppen zicht in het bos. Maak van te voren afspraken over waar de leiding (dieren) zich mogen verstoppen. Mogen ze in bomen gaan zitten en mogen ze zich gedurende het spel verplaatsen of moeten ze op hun positie blijven. Geef eventueel aan de dieren een opname mee met het geluid dat het dier maakt.

 

Spel omschrijving:

Verdeel de deelnemers in groepjes van maximaal 6 en geef elk groepje een kaart met daarop de dieren die gevonden kunnen worden. In het bos zijn dieren (leiding) verstopt. De leiding maakt het geleid van het dier dat zij zijn. De deelnemers proberen door goed te luisteren de verschillende dieren in het bos te Herkennen en te vinden. Het team dat als eerste alle dieren heeft gevonden en terug is op het verzamelpunt wint.

 

Variatie:

  • Speel het spel in de avond met nachtdieren.

  • De dieren moeten op volgorde gevonden worden

  • De Deelnemers moeten raden welk dier ze gevonden hebben

  • Maak sporen in het bos die de deelnemers kunnen volgen/zoeken

Download hier de pdf versie van de uitwerking.