Kampactiviteiten.nl

Ratten en raven

 

Ratten en raven is een tikspel voor jong en oud. De deelnemers moeten goed luisteren naar de spelleider en hebben een goed reactie vermogen nodig om te kunnen winnen.

 

 

Materiaal:

  • Afzetlint

 

Aantal teams: 1/2

Aantal spelers per team: 6+

Tijdsduur: +/- 10 min


Doel: je tegenspeler zo vaak mogelijk tikken

 

Voorbereiding:

Maak met afzetlint 3 lijnen 1 middellijn en een aan beide kanten op +/- 5M afstand van de middellijn. Zorg dat er iemand van de leiding met veel fantasie het spel kan leiden.

 

Omschrijving:

De deelnemers kiezen elk een tegenstand uit van het andere team en gaan tegenover elkaar bij de middelste lijn staan met 1 voet op de lijn. De spelleider wijst aan welke kant van de lijn de ratten en welke kant de raven zijn. Er wordt door de spelleider een verhaal verteld elke keer als de spelleider het wordt ratten zegt moeten de raven de ratten zien te tikken voor dat ze over de lijn achter zich zijn. Als de spelleider het wordt raven zegt moeten de ratten de raven zien te tikken voor dat ze over de lijn achter zich zijn. Als je er voor weet te zorgen dat de andere jouw niet tikt.

 

Variatie:

  • Als je getikt wordt ben je af en moet je aan de zijkant gaan staan.
  • Als de spelleider ratten zegt moeten de ratten de raven tikken. Als de spelleider raven zegt moeten de raven de ratten tikken.
  • Speel zonder vaste partner.

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.