Kampactiviteiten.nl

Slagbal met zwembadjes


Slagbal met zwembadjes is een waterspel voor jong en oud. Het spel lijkt op het traditionele slagbal alleen zijn de honken vervangen door zwembadjes. Droogblijven is dus geen optie.

 

 

Materiaal:

 

Aantal teams: 2

Aantal spelers per team: 6-12

Tijdsduur: +/- 60 min

 

Doel: zo snel mogelijk het thuis honk bereiken.

 

Voorbereiding:

Zoek een plek uit met een zachte ondergrond, het liefst gras. Leg met +/- 15 meter afstand de zwembadjes in een vierkant neer. Leg tussen de zwembadjes de zeilen (het liefst een groot zeil) neer en zet deze vast. Zorg er voor dat er geen scherpe delen uitsteken waar de deelnemers zich aan open kunnen halen. Vul de zwembadjes met water en maak de zeilen goed nat. Smeer eventueel de zeilen in met groene zeep. Let er dan wel op dat de zeilen erg glad worden. Leg de hoepel als slaghonk tussen het eerste honk en het laatste (thuis) honk neer. Leg de slagplank en de (tennis)bal in de hoepel.

 

Omschrijving:

Verdeel de deelnemers in 2 teams. 1 team is aan slag en 1 team staat in het veld.

Om de beurt mogen de deelnemers van het team dat aan slag is de bal het veld in slaan. De deelnemer die heeft geslagen probeert dan zo veel mogelijk honken af te lopen. Het veld team probeert de bal te vangen en zo snel mogelijk de gene die geslagen heeft te tikken of af te branden door de bal in het slaghonk te stuiteren.

 

Je krijgt een uitje als Je af getikt worden met de bal, Als de bal in het slaghonk wordt gestuiterd en je nog niet op een honk staat (branden) of als je de slagplank niet in de hoepel neer legt. Na 3 uitjes wordt er gewisseld. Je hebt een punt als Je bij het thuishonk aankomt. Als je in een keer het hele veld weet rond te rennen heb je een home run. Voor een home rune krijg je 2 punten. Het team dat na X rondes de meeste punten heeft wint

 

Variatie:

  • De bal kan vanuit de hand het veld in geslagen worden.

  • De bal wordt aangegooid om te gaan slaan.

  • Er mag een voetbal het veld in geschoten worden.

  • Leg ook zeilen in het midden van het veld en smeer ze in met water en zeep.

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.