Kampactiviteiten.nl

Speurtocht

 

Een speurtocht is een teamspel voor jong en oud. Door het volgen van de aanwijzingen proberende de Deelnemers zo snel mogelijk het einde van de tocht te vinden. Tijdens de tocht krijgen de deelnemers verschillende opdrachten waar ze punten mee kunnen verdienen. Een speurtocht kan je in elk thema aan passen.

 

 

Materiaal:

  • Eventueel materiaal voor opdrachten.

  • Materiaal voor het wijzen van de weg.

 

Aantal teams: 3+

Aantal spelers per team: 4-8

Tijdsduur: +/- 60 min

 

Doel: zo snel mogelijk het einde vinden

 

Voorbereiding:

Als eerste bedenk je het doel van de speurtocht. Waar moeten de deelnemers beginnen en waar eindigen ze. Maak een leuke route tussen het begin en einde, let er op dat er onderweg ruimte is voor de spellen die je eventueel wilt gaan spelen. Je kan de route markeren met bijvoorbeeld ballonnen, afzet lint of pijlen. Loop de route zelf nog een keer na om te controleren of alles goed hangt. Laat eventueel een begeleider (met een route kaart) per groepje mee lopen zodat de deelnemers niet kunnen verdwalen.

 

Omschrijving:

De deelnemers worden verdeeld in meerdere groepen van 4-8 personen. Elke groep krijgt een tijdstip wanneer ze mogen vertrekken en eventueel een begeleider. De deelnemers proberen door het volgen van de aanwijzingen/wegwijzers de route te volgen. Eventueel kunnen ze onderweg opdrachten tegenkomen die uitgevoerd moeten worden. Welk team haalt het snelst de finish.

 

Variatie:

  • Digitale speurtocht. De deelnemers krijgen per WhatsApp de volgende aanwijzing
  • Kaart lezen, de deelnemers krijgen een kaart met de route er op mee.

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.