Kampactiviteiten.nl

Verover de basis (Paintball)

 

Paintball voor kinderen is een vereenvoudigde versie van het originele paintball. Hierdoor is het een bosspel geschrikt voor jong en oud. In teamverband proberen de deelnemers de tegenstanders zo vies mogelijk te maken.

 

 

Materiaal:

  • Vlaggen
  • 2 Kleuren waterverf (verdund)        
  • 10ml spuitjes / klein waterpistol
  • Oud wit shirt.

 

Aantal teams: 2-4

Aantal spelers per team: 4+

Tijdsduur: +/- 15 min

 

Doel: de basis van de tegenstander veroveren

 

Voorbereiding:

Kies een speelveld uit en markeer deze zodat dat duidelijk is voor de deelnemers. Laat de teams van te voren een basis bouwen in het bos. Deze basis moeten ze later zelf verdedigen. Wijs per team 1 teamcaptain aan (liefst iemand van de leiding). Geef de teamcaptains de waterverf en spuitjes/waterpistolen mee naar de basis.

 

Omschrijving:

Verdeel de deelnemers in 2,3 of 4 teams. Elk team heeft zijn eigen basis gemaakt en maakt een strijdplan om de basis van een ander team te veroveren en tegelijk hun eigen basis te verdedigen. Je hebt de basis van een ander team veroverd als je met minimaal 2 man de leider van het andere team gevangen weet te nemen. Als je geraakt bent door iemand uit een ander team dan moet je je spuitje/waterpistool leeg maken en terug naar jouw basis om nieuwe te halen. Het team dat het langste de basis weet te verdedigen wint.

 

Variatie:

  • Leiding tegen Deelnemers

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.