Kampactiviteiten.nl

Vlaggenroof (lasergamen)

 

Lasergamen is een leuk en Actiefe bezigheid. Alle deelnemers krijgen een vest en een laserpistool. met het laserpistool proberen ze elkaar zo snel mogelijk af te schieten. Lasergamen is zowel binnen als buiten te spelen.

 

 

Materiaal:

 

Aantal teams: 2-4

Aantal spelers per team: 4+

Tijdsduur: +/- 15 min

 

Doel: De vlag van het andere team veroveren.

 

Voorbereiding:

Kies een speelveld uit en markeer deze zodat dat duidelijk is voor de deelnemers.. Wijs voor elk team een teamcaptain aan (beste is iemand van de leiding). Verdeel de lasergame pistolen en vesten. Stel de Lasergame pistolen in op de juiste teamkleur. Geef de teamcaptain de Lasergame benodigdheden en de vlag mee naar Hun safe zone. Eventueel kan je bij het maken van de teams de Lasergame pistolen en vesten uitdelen.

 

Omschrijving:

Verdeel de deelnemers in 2 of 4 teams. Elk team kiest binnen het speelveld een safe zone. In de safe zone van elk team wordt een vlag verstopt. De vlag moet minimaal voor ¼ zichtbaar zijn. Iedere deelnemer krijgt een lasergame pistool en vest. De deelnemers proberen zo snel mogelijk de vlag van het andere team te vinden. Als je levens op zijn ga je terug naar jouw save zone om nieuwe levens te halen. Het team dat als eerste de vlag van de tegenstander naar zijn post weet te krijgen wint.

 

Variatie:

  • Leiding tegen Deelnemers

  • Als je geen levens meer hebt lig je uit het spel.

 

Download hier de pdf versie van de uitwerking.